Välkommen till mitt lilla fotoalbum...

27 juli 2011

Onsdagstema #67 Tecken

Det finns mindre skogsparti i närheten av mitt barndomshem. När jag var liten så var den ju så stor så vi kallade den Storskogen! Det finns även en "dunge", på närmare håll, som kallades för Lillskogen. För drygt en vecka sedan gick jag i Storskogen och knäppte denna bild på "Kärleksstället" (det fanns en gunga där också förr). Nu var jag tvungen att lyfta blicken för att hitta dessa tecken. Det verkar som om ristningar är mer än ute för stammarna var  "utan tecken"  ialla fall första 1 1/2 metrarna. 

Fler tolkningar här! 13 kommentarer:

 1. Ja, kanske är det inte så inne med ristningar i träden längre. Det blir nog mer sprayade meddelanden i busskurar och namn i tusch på toaväggar istället ... ingen som går till "kärleksställen" längre.

  SvaraRadera
 2. Ja förr såg man ofta såna här tecken på träden men dagens ungdomar går nog förbi med sina mobiler i högsta hugg och skickar sina "tecken" där istället.

  SvaraRadera
 3. Vet inte om knivlagen spelar roll, men det kan ju vara så...
  Förr hade jag själv en morakniv i bältet, gillar att tälja på pinnar. :-)
  Funkar bra på landet fortfarande, men har ingen kniv inne i stan.
  Sakernas tillstånd förändras, ett tecken i tiden.
  Gillar din tolkning. :-)

  SvaraRadera
 4. Nej nu för tiden är det väl klotter på baksidan av ryggstöd och på väggar på offentliga toaletter man ser den sortens tecken. Tack för att du skickade lite sol till mig! Det hjälpte. Idag har solen lyst HELA dagen.

  SvaraRadera
 5. Det hade jag inte tänkt på tidigare..nä sådana tecken har jag inte sett på väldigt väldigt länge. Däremot klotter på busskurer, toaletter, bänkar, berg- och husväggar....ser många kloka förklaringar i tidgare inlägg...

  SvaraRadera
 6. Vad gulligt, man blir faktiskt lite nostalgisk.

  SvaraRadera
 7. Riktigt gulligt, nog är det lite synd att det inte är lika vanligt längre. Jag och maken hittade ett liknande motiv på en rastplats idag, inkarvat i bordet. :)

  SvaraRadera
 8. Visst är de trevliga de där tecknen från förr. Idag ristar man på nätet istället och inget lämnas kvar till oss skogsvandrare.

  Tycker jag är tråkigt, även om träden mår bättre.

  SvaraRadera
 9. ...tänkte inte på det... att träden kanske mår lite bättre av att inte bli karvade i. Dumt av mig!

  Tack för era kommentarer!!! :)

  SvaraRadera
 10. Vad fint! Ristningar i träd är något som jag inte sett på länge.

  SvaraRadera
 11. Ja men du hade också hittat ett hjärt-tecken i ett träd. Vilket sammanträffande. :) Olika sorters hjärtan - men ändå samma tecken.
  Tack för din kommentar

  SvaraRadera
 12. Ja det är nostalgi i dessa inkarvade kärlekstecken :)

  SvaraRadera

Kommentera gärna - det gör mig glad!

Related Posts with Thumbnails