Välkommen till mitt lilla fotoalbum...

29 maj 2010

Vi åkte på utflykt!

Vi, dvs familjen, bestämde oss för att åka till Teide, Spaniens högsta berg (och vulkan) på 3.718 m. Tajinasten (Teides stolthet) blommar nu i maj och det var lite i sista stund s a s. Den röda tajinasten finns bara på Tenerife, men det finns även blå och vit och förekommer på andra kanariska öar. Vi såg bara röda.


Vi åt lunch i Aguamansa där det finns en fiskfabrik som odlar öringar (truchas). Sedan fortsatte vi ner norröver till La Orotava där dom påbörjat mattorna (Alfombras) till den kristna helgdagen Corpus Cristi. Varje år gör dom mattor med motiv utav sand i olika färger som tas från ön, mestadels Teide. Riktiga konstverk! Ett måste om man besöker ön i juni månad. Att sedan stadskärnan (Gamla Stan) är otroligt vacker och pittoresk gör ju inte saken sämre.


p

Här ett bildspel från dagens bilder. Kvaliten är sisådär pga det starka ljuset (även om det är molnigt) och att en del bilder är tagna från bilen eftersom det inte går att stanna på dom ställena man vill. Och min lilla Samsung klarar inte allt. Inte ens Picasa kan hjälpa en... ;D

2 kommentarer:

  1. Läckert Tove!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Och tack för att du är min första "följare"!! Det är värt ett litet pris! Du får välja på en osthyvel (eller kanske en potatisskalare) eller ett valfritt signerat foto (av mig, inte på mig ;D)
    <3

    SvaraRadera

Kommentera gärna - det gör mig glad!

Related Posts with Thumbnails